Spoločnosť Hengstler rozšírila v Kežmarku výrobu

08.11.2017 Kežmarok

Kežmarok 8. novembra (TASR) – V Kežmarku dnes spoločnosť Hengstler, s.r.o., oficiálne otvorila nový závod v priemyselnom parku, do ktorého presťahovala svoju výrobu. Ide o investíciu vyše 7 miliónov eur, ktorú financovala výlučne z vlastných zdrojov. Spoločnosť, ktorá pôsobí v podtatranskom regióne už 22 rokov a má 380 zamestnancov, v priebehu tohto roku presťahovala do svojho závodu aj časť výroby z Nemecka a vytvorila 72 nových pracovných miest. Rozloha areálu nového závodu je 17.000 štvorcových metrov (m2), výrobné priestory zaberajú 10.500 m2.

Generálny riaditeľ závodu v Kežmarku Marcel Drgala informoval, že nové priestory im postavila developerská firma Ingosing, ktorá kúpila pozemky od mesta a uzavreli s ňou zmluvu o prenájme predbežne na desať rokov. Výrobu do nových priestorov presťahovali koncom júna. Nová výroba si vyžiadala investíciu do strojového vybavenia a moderných technológií.

Do montážnej dielne prijali zamestnancov na pozície operátor strojov a zariadení, niektorí boli aj na zaučenie v Nemecku. Potrebovali tiež ľudí na profesie nákup a logistika a technická podpora. Do výroby hľadali ľudí manuálne zručných, do obslužných pozícií s minimálne stredoškolským vzdelaním, ktorí vedia obsluhovať moderné prístroje, alebo sa podieľať na nových projektoch. Drgala uviedol, že ich výroba je diverzifikovaná, je tu veľa procesov, na čo sa hodia multifunkčne zameraní zamestnanci. Preto výber pracovníkov trval pomerne dlho, absolvovali až 365 pohovorov.

V priestoroch priemyselného inžinieringu pripravujú novú výrobu, ktorá si bude vyžadovať okolo 15 ďalších zamestnancov. Momentálne prebiehajú rokovania so zákazníkmi spoločnosti o budúcich objednávkach a rámcových kontraktoch. V budúcom roku očakávajú výrazný nárast výroby, čo si vyžiada prijatie ďalších pracovníkov. Ich počet odhaduje na 20 – 120 ľudí podľa uzavretých zákaziek.

K hlavným produktom spoločnosti patria mechanické a elektromechanické počítadlá, tlačiarne do bankomatov a zariadení, ktoré tlačia parkovacie lístky, a tiež bezpečnostné relé. Vo firme majú tiež lisovňu plastov a kovov a nástrojáreň, kde vyrábajú potrebné komponenty vo vlastnej réžii.

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák uviedol, že spoločnosť Hengstler, s.r.o., sa etablovala v Kežmarku pred vyše 20 rokmi a patrí k najväčším zamestnávateľom. Za veľký prínos považuje jej novú investíciu, čo dáva predpoklad, že tu plánuje zotrvať. Znamená to istotu pre jej zamestnancov a je tiež jej perspektívnym partnerom pre mesto a celý región. Firma spolupracuje aj s odbornými školami v regióne a dáva priestor študentom získať tu zručnosti a perspektívne zamestnanie.
 

Vyberte región