Golfový tábor vo Veľkej Lomnici je určený pre deti od šesť do 15 rokov.

30.06.2011 Poprad

Veľká Lomnica 30. júna (TASR) – Počas letných prázdnin sa môžu deti zúčastniť už 5. ročníka golfového tábora. Ten je organizovaný na BLACK STORK – 27 jamkovom golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici pre juniorov od šesť do 15 rokov. Marketingová riaditeľka Golf International, s. r. o., Danka Velecká informovala, že tábor je organizovaný v spolupráci s mládežníckou organizáciou VOČAZ Poprad.
Mladí nadšenci môžu na golfových ihriskách stráviť päť dní pod dohľadom pedagógov v dennej golfovej škole od 9.30 do 18.00 h. „Od prvého dňa sú deti rozdelené do skupín maximálne po desať, na základe praktickej skúšky, na začiatočníkov a pokročilých. Juniori so zelenými kartami hrajú trikrát na deväťjamkovom ihrisku spolu s profesionálnym trénerom,“ vysvetľuje Velecká.
Raz v týždni sa bude hrať aj nočný turnaj a okrem golfu budú mať deti aj lekcie etikety. Jedenkrát do týždňa ich bude čakať výlet do Vysokých Tatier alebo do Belianskej jaskyne. Začiatočníci, ktorí dosahujú dobré výsledky, môžu po piatich dňoch zložiť skúšku zelenej karty a stať sa skutočnými golfovými hráčmi. „Novinkou tohto leta sú golfové kempy pre skúsenejších hráčov do 16 rokov s HPC nižším ako 28. Absolvujú päť hodín golfu a budú hrať na ihrisku deväť alebo 18 jamiek,“ dodala Velecká.
Minulý rok sa v piatich turnusoch detskej golfovej školy a tábora stretlo takmer 100 detí nielen z okolia Tatier, ale aj Bratislavy, Košíc, Prešova, Prievidze, Považskej Bystrice a pod. „Už niekoľko rokov organizujeme aj Halloweensku alebo Veľkonočnú golfovú školu. Ide o päťdňové golfové kurzy pre juniorov počas školského roka spojené s možnosťou získať zelenú kartu,“ doplnila Velecká.
Tohtoročné kurzy sa začínajú v pondelok 4. júla, prihlásených je zatiaľ 24 detí, ktorým sa budú venovať traja tréneri. Aj tento rok bude organizovaných dohromady päť turnusov. „Niektoré deti k nám prídu už piatykrát, niektoré si zas počas jedného leta kurz zopakujú aj dvakrát,“ uzavrela Velecká.
 

Vyberte región