Český hitmuzikál Biograf láska sa v októbri vráti do Bratislavy

26.08.2024 Bratislava

Bratislava 26. augusta (TASR) - Úspešný český muzikál Biograf láska sa na jeseň vráti do Bratislavy. Fanúšikovia hitov Hany Zagorovej a muzikáloví nadšenci si predstavenie pražského Divadla Kalich môžu pozrieť v bratislavskom STARS auditoriu 17. až 19. októbra a ešte v predvianočnom čase 5. až 7. decembra. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Správa o opätovnom uvedení hitmuzikálu na Slovensku prišla na druhé výročie smrti legendárnej českej speváčky, textárky, herečky a moderátorky Hany Zagorovej. Deväťnásobná Zlatá slávica zomrela 26. augusta 2022. "Veríme, že aj takto si mnohí na ňu spomenú. Cez jej nezabudnuteľné skladby, nekonečnú energiu či nezameniteľný úsmev na tvári," dodala Čurná.

Pripomenula, že samotná speváčka bola prítomná v začiatkoch zrodu muzikálu, ktorý je poskladaný z jej hitov. Slávnostnej premiéry v septembri 2022 sa, žiaľ, nedožila. Napriek tomu muzikál podľa jeho tvorcov nie je žiadnou ódou na zosnulý legendu. "Naopak, dokáže zahriať na duši a navodiť číru radosť z podareného výsledku."

Herecké obsadenie 160-minútového príbehu, v ktorom zaznie 24 piesní, vzišlo z konkurzov. Tie pozostávali z niekoľkých kôl. Na svojich predstaviteľov čakalo osem dospelých rolí, dve roly detské aj roly v company. "Nikdy by som si netrúfla dávať rady hotovým, výborným spevákom. Myslím si, že si s tým určite poradí každý sám, len by som trochu odporučila zabudnúť na moju interpretáciu a dať do toho kus svojho názoru, kus svojho ja a presadiť svoju osobnosť," odkázala hercom na začiatku ich práce na muzikáli Biograf láska Zagorová. V predstavení účinkujú napríklad Elis Ochmanová, Natália Halouzková či manželia Křížovci.
 

Vyberte región

mark