Košice zdolali Poprad 3:2 v 5.kole Tipos extraligy

30.09.2024 Celý región

Poprad 29. septembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HK Poprad 3:2. O triumfe hostí rozhodol v 56. minúte Tomáš Mikúš. "Oceliari" sa vďaka tretiemu víťazstvu v sezóne dostali v tabuľke pred Poprad.

Hostia otvorili skóre už po 57 sekundách, keď sa po individuálnom úniku presadil Pollock. Kanadský center v 8. minúte pridal aj druhý gól Košíc po prihrávke Petráša. Popradčania však v druhej tretine vyrovnali na 2:2. Najprv skóroval Šiška a krátko na to dal piaty presný zásah v sezóne Cracknell. V 56. minúte Mikúš opäť preklopil výsledok na stranu "oceliarov", ktorí už udržali tesný náskok do konca zápasu.

Tipos extraliga – 5. kolo:

HK Poprad – HC Košice 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 35. Šiška (Nauš, Brejčák), 37. Cracknell (Coskey, Bourque) – 1. Pollock (Martel, Gildon), 8. Pollock (Petráš, Martel), 56. Mikúš (Chovan, Teves). Rozhodovali: Hronský, Stano – Gegáň, Tomáš, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 2882 divákov.

Poprad: Vay – Ligas, Kotvan, Bourque, Fereta, Turan, Brejčák, Sluka – Coskey, Cracknell, Calof – Šotek, Suchý, Centazzo – Török, Šiška, Nauš – Paločko, Urbánek, Kundrik – Murin

Košice: Janus – Parlett, Gildon, Teves, Deyl, Ferenc, Šedivý – Jääskeläinen, Chovan, Mikúš – Martel, Pollock, Petráš – Krivošík, Repčík, Lamper – Bartánus, Havrila, Rogoň

hlasy po zápase:


Todd Bjorkstrand, tréner Popradu: "Dostali sme dva rýchle góly počas ôsmich minút a bolo potom ťažké sa vrátiť späť do zápasu proti Košiciam. Potom sme sa však zmobilizovali a druhá tretina bola z našej strany veľmi dobrá. V tretej to bolo vyrovnané, ich hráč predviedol skvelú prihrávku a ďalší kvalitne zakončil. Mali sme ho ubrániť, ale nepodarilo sa nám to. Košice majú kvalitný tím a potrestajú každú chybu. Myslím si však, že chlapci bojovali naozaj tvrdo, čo je z dlhodobého hľadiska veľmi dôležité."

Juraj Šiška, strelec popradského gólu na 1:2: "Trocha smoliarsky zápas, pretože sme nezvládli záver. Košice strelili víťazný gól a mrzí nás to. Bolo to podľa mňa veľmi vyrovnané. Podarilo sa nám dorovnať skóre, no v závere boli oni šťastnejší. Máli sa nám odchádzať bez bodu z takého zápasu."

Dan Ceman, tréner Košíc: "Opäť ďalší veľmi tesný zápas. V prvých piatich dueloch skončili štyri len jeden gól. Liga je jednoducho veľmi vyrovnaná. Mali sme naozaj dobrú prvú tretinu, kontrolovali sme puk. Potom sme trocha poľavili, oni boli v druhej časti agresívnejší. Pri prvom góle tam bol pre nás nešťastný odraz a trocha sme spanikárili. V treťom dejstve boli šance 50 na 50. Potom sme predviedli pekné zakončenie a udržali sme náskok. Hráči v závere dobre zblokovali strely súpera a som šťastný, že sme dnes získali tri body."

Tomáš Mikúš, útočník Košíc a strelec víťazného gólu: "Bol to veľmi ťažký a vyrovnaný zápas. Síce sme začiatok chytili, no hra sa prelievala zo strany na stranu. Chvíľu sme mali navrch my a potom zase oni. Poprad je veľmi kvalitné mužstvo, dôležité bolo zvládnuté oslabenie šesť minút pred koncom. Potom nám to tam padlo a som rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť k víťazstvu."
 
 

Spišiaci viedli po prvej tretine 2:0 a hoci domáci v druhej vyrovnali nakoniec zdolali Zvolen

 Zvolen 29. septembra (TASR) - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení. Vďaka štvrtej výhre za sebou sa udržali priebežne na čele tabuľky. Víťazný gól strelil americký útočník Connor Ford, pre ktorého to bol prvý presný zásah v slovenskej extralige.

Spišiaci viedli po prvej tretine 2:0 a hoci domáci v druhej vyrovnali, napokon sa z víťazstva tešili hostia. Tí odohrali zápas bez jediného vylúčeného hráča.

HKM Zvolen - HK Spišská Nová Ves 2:3 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 24. Zuzin (Beňo), 32. Kudrna (Sheehy, Halbert) - 7. Rapáč (Majdan, Ford), 20. Myklucha (Hannoun), 63. Ford (Hannoun). Rozhodcovia: Výleta, J. Konc ml. - D. Konc ml., M. Orolin, vylúčení: 2:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 1752 divákov.

Zvolen: Kantor - Bindulis, Halbert, Beňo, Oligny, Sládok, Robertson, Hudec - Hecl, Sheehy, Kudrna - A. Mišiak, Olson, Kukuča - Zuzin, Marcinek, Bondra - Senčák, Jendek, Macek - Gron

Spišská Nová Ves: Mitens - Ališauskas, Žiak, MacKinnon, Romaňák, Valach, Groch, S. Barcík - Rapáč, Ford, Majdan - Števuliak, Chlán, Džugan - Hannoun, Myklucha, Andrusiak - Danielčák, Drábek, Šuty
 
 

Hokejisti DOXXbet Vlci Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola

Žilina 29. septembra (TASR) - Hokejisti DOXXbet Vlci Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 6:1. Na jednoznačnom triumfe nováčika súťaže sa tromi gólmi podieľal kanadský útočník Nick Jones, ktorý dosiahol prvý hetrik v slovenskej extralige.


Žilinčania presvedčivým triumfom nadviazali na piatkové víťazstvo nad Košicami (2:1 pp) a po piatich zápasoch majú na konte tri výhry a osem bodov. Podobnú bilanciu má aj Slovan, ktorý má deväť bodov. Domáci spravili dôležitý krok k trom bodom už v prvej tretine, v ktorej skórovali v oslabení, v dvoch presilovkách a viedli po nej 4:0. Brankár hostí Denis Godla prvýkrát v sezóne striedal, keď za stavu 0:3 prepustil miesto Andrejovi Šutovovi.

hlasy po zápase:

Milan Bartovič, tréner Vlci Žilina: "Rozhodla prvá tretina, ktorú sme vyhrali 4:0. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí druhú a to nás povzbudilo. Upozorňovali sme v prvej prestávke chalanov, že Slovan má kvalitný tím a určite nie je koniec. Dobré bolo, že sme premenili aj presilovku 5 na 3. Potom sme začali vymýšľať, takže sme hráčom museli prízvukovať, že nesmú poľaviť. Výborný výkon Connora v bránke, veľká pochvala pre celý tím."

Nick Jones, útočník a autor premiérového žilinského hetriku v sezóne: "Nie som na Slovensku dlho, ale viem, čo znamená Slovan v slovenskom hokeji. Hetrik chutí vždy dobre, pre mňa tiež. Naposledy som ho strelil asi pred desiatimi rokmi. Podstatné ale je, že sme strelili prvýkrát v sezóne šesť gólov a navyše tímu, aký je Slovan. Je to výborné pre celý náš klub a som rád aj kvôli fanúšikom. Každý z gólov bol iný. Pri prvom mi pekne nahral Jakub Kolenič, druhý padol po teči výbornej Tourignyho strely a pri treťom sme využili presilovku o dvoch hráčov."

DOXXbet Vlci Žilina - HC Slovan Bratislava 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Góly: 5. Jones (Kolenič), 8. Varga (Galamboš), 11. Beták Galamboš), 16. Jones (Tourigny, Lukosevicius), 26. Jones (Lukosevicius, Tourigny), 45. Varga (Mráz, Dej) - 43. Lukošik (Acolatse). Rozhodcovia: Žák, Novák - Kacej, Frimmel, vylúčení: 7:9 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, 3351 divákov, zmeny: 11. Šutov (Žil.) namiesto Godlu

Žilina: LaCouvee - Pobežal, Tourigny, Rajnoha, Gachulinec, Djakov, Holenda, Dúbravík - Kolenič, Jones, Mucha - Lukosevicius, Walega, Fejes - Varga, Dej, Mráz - Beták, Galamboš, Koyš

Slovan: Godla - Acolatse, Bačik, Kubka, Golian, Kráľovič, Sersen, Romančík - Pecararo, Hoelscher, Murphy - Bakoš, Egle, Takáč - Puliš, Bjalončík, Lukošik - Dudáš, Preisinger, Šille - Kukumberg
 
 

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v zápase nad Liptovským Mikulášom

Liptovský Mikuláš 29. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 5:4 po predĺžení a figurujú na 2. mieste tabuľky. Domáci tím si pripísal prvý bod v sezóne, prvé štyri stretnutia prehral v riadnom hracom čase.

Hostia mali lepší vstup do zápasu a už po piatich minútach viedli 1:0 po góle Roberta Jacksona, no domácim netrvalo ani tri minúty a skóre otočili. O vyrovnanie sa postaral Zachary Taylor a na 2:1 zvýšil Jakub Žilka. Druhá tretina mala opačný scenár, na 3:1 zvýšil Alexander Avcin, no potom dorovnal skóre dvoma gólmi Tomáš Hrnka - 3:3. Liptákov poslal znova do vedenia v 45. minúte v presilovke Aron Chmielewski a dlho sa zdalo, že si pripíšu prvý triumf v sezóne. Nitra však stiahla brankára, minútu a 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal Brett Ritchie a po 27 sekundách predĺženia rozhodol Samuel Buček.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 4:5 pp (2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)
Góly: 7. Taylor (Sukeľ, Réway), 8. Žilka (Vankúš), 33. Avcin (Tkáč, Réway), 45. Chmielewski (Réway, Tkáč) - 6. Jackson (Bajtek), 37. Hrnka (Alger, Jackson), 39. Hrnka (Ritchie, Auk), 60. Ritchie (Cotton, Hrnka), 61. Buček (Cotton, Ritchie). Rozhodcovia: Jobbágy, Rojík - Bogdaň, Tvrdoň, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 817 divákov.

Mikuláš: Surák - Foote, Hraško, Ullman, Lalík, Taylor, Mezovský, Štrbáň - Nespala, Quince, Avcin - Pereskokov, Sukeľ, Réway - Tkáč, Uhrík, Chmielewski - Nauš, Vankúš, Žilka

Nitra: Kašík - Cotton, Mezei, Auk, Hain, Vitáloš, Stacha, Bača - Ritchie, Bajtek, Buček - Alger, Bubela, Jackson - Lacka, Pobežal, Okoličány - Bačo, Hrnka, Csányi
 
 

Hostia sa ujali vedenia v presilovke po strele Lapšanského

Banská Bystrica 29. septembra (TASR) - ho zdolali v 5. kole Tipos extraligy na domácom ľade HC Mikron Nové Zámky 6:2 a zaznamenali druhé trojbodové víťazstvo za sebou. Kľúčom k úspechu bola druhá tretina, v ktorej strelili štyri góly.

Hostia sa v prvej tretine ujali vedenia v presilovke po strele Lapšanského, lenže v druhej domáci štyrmi gólmi otočili vývoj. Novozámčania korigovali bekhendom Ducharmeho na 4:2, lenže v tretej časti sa druhýkrát v zápase strelecky presadil Matt Boucher a na 6:2 spečatil z úniku Petriska.

HC MONACObet Banská Bystrica - HC Mikron Nové Zámky 6:2 (0:1, 4:1, 2:0)
Góly: 24. Boucher (Petriska, Scarlett), 29. Matoušek (D. Stránský, A. Stránsky), 32. R. Faith (D. Stránský, Adams), 35. Adams (R. Faith, Michalčin), 41. Boucher (Voyer, Petriska), 49. Petriska (Chicoine, R. Faith) – 13. Lapšanský (Golod), 35. Ducharme (Guay, Novajovský). Rozhodcovia: Štefik, Krajčík – Tichý, Durmis, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1931 divákov.

Banská Bystrica: Hrachovina – Scarlett, Chicoine, Zeleňák, Žabka, Michalčin, D. Stránský, Česánek – Petriska, Boucher, Voyer – Adams, Wedman, R. Faith – Výhonský, Bíreš, Tomka – Matoušek, Čunderlík, A. Stránský

Nové Zámky: Tamminen – Komuls, Roman, Luža, Kowalczyk, Novajovský, Semaňák, Mészáros – Lapšanský, Linet, Handlovský – Tvrdoň, Marek Slovák, Golod – Ducharme, Guay, Hamaliuk – H. Kováč, Ondrušek, Ružek

hlasy po zápase:

Ivan Majeský, asistent trénera Banskej Bystrice: "Víťazstvo je síce vysoké, ale nerodilo sa ľahko. Prvá tretina bola náročná. Vedeli sme, že Nové Zámky sú nebezpečný súper, že pôjdu do rýchlych protiútokov a počkajú si na brejkové situácie. To sa aj potvrdilo. Hostia viedli 1:0 zaslúžene. My sme hrali zložito, netlačili puk do bránky. V druhej tretine sme vývoj otočili. Začali sme hrať jednoducho a padli nám tam aj preto góly. Nekomplikovali sme si už situácie v útočnom pásme, nahadzovali sme puky na bránku a po tečoch tam padli dôležité góly. Škoda zbytočného inkasovaného druhého gólu po buly, to by sa nám nemalo stávať. V tretej tretine sme už zápas kontrolovali a dotiahli do víťazného konca."

Erik Čaládi, tréner Nových Zámkov: "Chalanov môžem pochváliť za prvú tretinu. Blokovali strely, boli obetaví, jazdili a vychádzali nám veci, ktoré sme chceli hrať. Veľmi zle sme však vstúpili do druhej tretiny. Boli sme všade neskoro, nešli nám nohy, boli sme slabší v súbojoch, tie sme prehrávali na každom kúsku ľadu, či v predbránkovom priestore alebo aj pri mantineloch. Hlavne v predbránkovom priestore sme boli oveľa slabší a to rozhodlo zápas. Inkasovali sme góly po tečoch, domáci sa rozstrieľali a potom naša morálka upadla. To sa mi tiež nepáči, musíme na tom zapracovať."
 
 

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom zápase

Trenčín 29. septembra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín 5:3 a posunuli sa na piatu priečku tabuľky. Domáci prehrali aj piaty duel novej sezóny v riadnom hracom čase a bez bodu sú na poslednom mieste.

Trenčania pritom viedli 1:0 aj 2:1, no náskok neudržali. V 12. minúte ich poslal do vedenia Sean Josling a v 24. minúte Gordon Green, ktorý odpovedal na vyrovnávajúci gól Clifforda z úvodu druhej tretiny. O 36 sekúnd však vyrovnal Albert Michnáč a v tretej tretine otočili skóre Ben Johnson a Filip Vašaš. Domáci v 59. minúte ešte znížili zásluhou Quinna Schmiemanna, no pri ich hre bez brankára uzavrel skóre Michal Kabáč.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Góly: 12. Josling (Cardwell), 24. Green (Ahl, Cardwell), 59. Schmiemann (Ahl, Josling) - 21. Pu (Slováček, Daugavinš), 25. Michnáč (Bodák, Drgoň), 49. Johnson (Daugavinš, Slováček), 50. Vašaš (Solenský, Meliško), 60. Kabáš (Vašaš). Rozhodcovia: Klejna, Crman - Junek, Jedlička, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1072 divákov.

Trenčín: Valent - Cardwell, Macejko, Schmiemann, Hatala, Hlaváč, Starosta, Bokroš, Laurenčík - Ahl, Baláž, Green - Josling, Stapley, Burzan - Hudec, Švec, Sojčík - Tomík, Dej, Krajčovič

Michalovce: Glosár - Drgoň, Meliško, Bodák, Slováček, Brejčák, Cibák - Daugavinš, Johnson, Krastenbergs - Svitana, Rönni, Fominych - Michnáč, Pu, Valach - Kabáč, Solenský, Vašaš
 

Vyberte región

mark