Futbalisti MFK Skalica dosiahli v nedeľu prvé víťazstvo sezóny

30.09.2024 Celý región

Ružomberok 29. septembra (TASR) - Futbalisti MFK Skalica dosiahli v nedeľu prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. V zápase 9. kola Niké ligy vyhrali na pôde MFK Ružomberok 2:1. Z poslednej priečky tak strácajú na trio sedembodových tímov už len bod, Ružomberku patrí piata priečka.

Domáci sa ujali vedenia hneď z prvej strely medzi žrde, krátko pred prestávkou po centri Alexandra Seleckého pohotovo skóroval Jan Hladík. "Ruža" však vedenie neudržala. V 75. minúte premenil Oliver Podhorin pokutový kop, ktorému predchádzal faul Davida Hufa vo vlastnej šestnástke na Martina Černeka. V nadstavenom čase Záhoráci dokonali obrat po vlastnom góle Seleckého.

Niké liga - 9. kolo:

MFK Ružomberok – MFK Skalica 1:2 (1:0)
Góly: 45. Hladík – 75. Podhorin, 90.+2 Selecký (vl.). Rozhodovali: Smolák – Poláček, Zemko, ŽK: Gabriel, Malý, Köstl - Leginus, Junas, 1120 divákov.

Ružomberok: Ťapaj – Köstl (85. Madleňák), Malý, Gabriel – Chobot (46. Huf), Lavrinčík, Luterán (58. Múdry), Selecký – Hladík, Chrien (58. Tučný), Domonkos

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik, M. Nagy (78. Hollý) – Matejov (78. Gaži), Alves (86. Vlasko), Morong – Leginus (58. Fábry)



hlasy po zápase:


Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme vstúpili relatívne slušne. Úvodná polovica prvého polčasu z našej strany nevyzerala najhoršie. Ale aj tak sme to neboli my, nebolo to ideálne, ani také ako v predchádzajúcich stretnutiach. Po prípravnej fáze hráči neboli schopní sa dostať na útočnú polovicu, podržať tam loptu, kombinovať a vytvoriť si dlhší tlak. Už aj koniec prvého polčasu sa vyrovnal a viacerými chybami a nevynútenými stratami sme púšťali súpera nielen do prechodov, no takisto do nebezpečných situácií. Celkove sme boli strašne nekoncentrovaní a nepripravení na tento zápas. Súper nás prevýšil v bojovnosti, v aktivite, v dôraze a viac išiel za víťazstvom. Mrzí nás to a je to varovanie. Mal to byť zápas, v ktorom my sme mali prevýšiť súpera vo všetkých atribútoch."

David Oulehla, tréner Skalice: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, čo sa aj potvrdilo. Napriek tomu si myslím, že v prvom polčase sme boli aktívnejším tímom i s väčším počtom nebezpečných situácií a chlapci mali stretnutie pod kontrolou. Cítil som, že sme schopní ho zvládnuť za tri body. Bohužiaľ, v závere polčasu sa spravila chyba a inkasovali sme. Domácim ten gól prišiel akoby z nebies. Mužstvo však nebolo treba nejako dvíhať, na chlapcoch bola vidno energia a vedel som, že pôjdu minimálne za bodom a že ďalšiu časť poctivo odpracujú. Vstup do druhej polovice bol vyrovnaný a za stavu 1:0 pre domácich nás podržal brankár Junas. To bol kľúčový moment stretnutia, lebo išlo o tutovku. Ak by Ružomberok zvýšil na 2:0, už by asi zápas zlomil vo svoj prospech. Aj v druhom polčase sme boli lepším mužstvom a v závere prišiel aj gól so šťastím. No myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené."
 

Vyberte región

mark