Na prelome februára a marca sa do predaja dostanú aj cviklové čipsy, v druhej polovici marca k nim pribudnú petržlenové čipsy. "Už teraz pracujeme na tom, aby sme postupne uvádzali na trh aj ďalšie potravinárske produkty vlastnej výroby," skonštatovala Kristína Predanócyová z Výskumného centra AgroBioTech SPU.
Zeleninové čipsy sú výživnejšie a zdravšie ako bežné zemiakové čipsy.
Obsahujú menej tuku, je v nich viac vitamínov, minerálov a vlákniny.
Technológia je špecifická v tom, že využíva sušenie a nie fritovanie,
chrumkavosť je dosiahnutá špeciálnou technológiou.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre schválil Potravinový
inkubátor SPU ako prevádzku na výrobu potravín v minulom roku. Ide o
prvý potravinový inkubátor na Slovensku, ktorý slúži nielen na výrobu
potravín, ale aj ako vývojové a školiace pracovisko pre študentov,
začínajúcich podnikateľov a startupy. Prevádzka je rozdelená do troch
vývojových centier, ktorými sú technologická prípravovňa výrobkov,
centrum vývoja cereálnych produktov a centrum vývoja nápojov.